Om att studera historia

                                                   I  do believe very strongly that history needn't be boring and shouldn't be boring.  History is about                                                                human behaviour and that is never dull.

                                                   Den engelske historikern David Starkey 

Det är ofta en god idé att träffa kurskamrater och  diskutera litteraturen och föreläsningarna. Hoppeligen kan det både vara en hjälp för studierna och ett sätt att umgås.


Att studera historia är en upptäcksfärd och en glädje. De böcker du kommer att läsa är fulla av information som ibland kan kännas överväldigande men samtidigt ofta fascinerande. Det kan sporra nyfikenhet och ivern att lära känna mer om någon person eller något fenomen. Snart fiskar man runt i uppslagsböcker eller googlar på nätet för att hitta mer om Söderhavsbubblan eller Ciceros slav Tiro (som uppfann en stenografisk skrift). 

 Låt dig förledas ut på dåligheter - bara du sköter studierna...

Var emellertid beredd på att historia också kräver arbete. Lämna inte böckerna dammiga och oälskade på hyllan till två dagar före tentan. Jag vet själv att det inte är någon god strategi... Det är klart att du skall ta del av studentlivet och dess glädjeämnen, och sorger, men se ändå till att sköta studierna så att du inte får problem när du skall tentera.  Det är intelligent att gå till föreläsningarna som finns där som ett stöd i dina studier. Se till att införskaffa böckerna i tid.